Beszámolók


17.Október

Levente nagyon sokat hallott - és tanult - már Rómáról, annak nevezetességeiről és persze a finom pizzáról és fagyiról. Nagyon szeretett volna ő is eljutni oda.

Levente nem ült még repülőn. Már a reptér is érdekes volt számára, de külön örömet szerzett, amikor a kapitány őt nevén köszöntötte a bemutatkozásakor. Ezt is felülmúlta, amikor a leszállás után még a pilótafülkébe is bemehetett, hála a Wizz Air légitársaság kedvességének.

Mivel Leventét elsősorban a Colosseum érdekelte, elsőnek afelé vettük az irányt. Fantasztikus érzés volt megpillantani ezt a csodálatos építményt! Ide másnap tudtunk bemenni, így tovább sétáltunk. Megnéztük a Circus Maximust, a Tevere felé menet Levente is bedugta kezét az "Igazság szájába" - és épségben húzta ki onnan! :-)
Egy kis pizzázás után eljutottunk a Szent Péter térre, ami lenyűgözte Leventét és csak ámulni tudott a Szent Péter Bazilika méretein is. Annyi volt a látnivaló, hogy fáradtságot szinte alig érzett, így este még megnéztük a Trevi-kutat és Spanyol lépcsőt is.

Második napunkat a Colosseum és a Forum Romanum teljes egészében kitöltötte - gyönyörű volt!

Harmadik napunkat a Piazza del Popolo-n kezdtük, átsétálva - immár napvilágnál - a Spanyol lépcsőhöz, a Trevi kúthoz, és megnéztük a Pantheont. A sok séta után Levente megérdemelt egy fagyit - nehéz volt a 150 íz közül választani! Felfrissülve megcsodáltuk a Piazza Navonát, sétáltunk a folyóparton, át a zsidó negyeden és a Largo di Torre Argentinánál megszámoltuk a cicákat.


Negyedik - és egyben utolsó - napunkon megnéztük a Santa Maggiore Bazilikát, majd kimentünk egy helyi zöldség- és halpiacra. Ezután még volt időnk felmenni a Vittorio Emanuele II emlékmű tetejére, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma nyílik. Méltó búcsú volt ettől a gyönyörű várostól! Levente sok-sok élménnyel gazdagodott ezen az úton, az "örök város" e pár nap alatt is örök emlékeket szerzett.


Ezúton is köszönjük támogatóinknak, a Firstmed FMC-nek, a Kontron Hungary Kft-nek, a Wizz Air Hungary Ltd-nek és magántámogatóinknak hogy valóra válthattuk Levente álmát.


Kis Zsuzsa
kívánság-koordinátor
Róma 2024.10.05.

Archívum



Belépés